Nyheter

Simon Hectors väg till första SM-guldet som senior

Snättringe SK:s Simon Hector har flera SM-guld som junior men natten mot lördag kom första fullträffen på seniornivå. Segern på natt-SM kom efter starkt lopp där dock guldet höll på att rinna ifrån honom på 24:e kontrollen av 26. Här berättar Simon om sin väg från start till mål och vad som hände när han startade en minut för tidigt.

Första vetenskapliga artikeln om skidorientering publicerad

Genom åren har forskare undersökt fysiologiska och biomekaniska faktorer för att nå framgång i längdskidåkning och orientering. Den vetenskapliga kunskapen specifikt om skidorientering har däremot varit begränsad. Nu är dock den första vetenskapliga artikeln om skidorientering publicerad där landslagsåkaren Jonatan Ståhl är en av författarna.

Inför stafettligan #2 – Stigtomtakavlen

Det drar redan ihop sig för Stafettligans andra deltävling, Stigtomtakavlen. Denna anrika kavle arrangerades för första gången redan 1958 och har i cirka 65 år haft ett tydligt fokus på att leverera en riktigt bra Tiomila-förberedande stafett. I år blir det ytterligare relevant då Tiomila också inkluderar nattsträckor för damerna och att det blir uppehåll på Tiomila precis som Stigtomtakavlen haft i över 30 år.